4 Ağustos 2013 Pazar

Kocaelispor, Puan Silme Cezası İle Karşı Karşıya





FIFA'dan daha önce iki kez puan silme cezası alan Kocaelispor bir kez daha aynı tehlike ile karşı karşıya. Yeşil-Siyahlı ekip bir ay içinde eski oyuncusu Luko Zinco ile 60 bin Avro alacağıyla ilgili anlaşma sağlayamazsa yeni sezona en iyi ihtimalle (-3) puanla başlayacak.

ÜÇ YIL ÖNCE DE 6 PUANI SİLİNMİŞTİ
Kocaelispor, Serhan Gürkan döneminde transfer edilen ve kulüpten alacağı bulunan eski oyunculardan bir türlü yakasını kurtaramıyor. Daha önce Sırp oyuncular Tutoriç ve Duşan'a olan borç nedeniyle yeşil-siyahlı ekibin 6 puanı silinmişti. Spor Toto 2.Lig'de mücadele ettiği 2010-2011 sezonunda uygulanan bu ceza nedeniyle yeşil-siyahlı ekip korkulu rüyalar görmüş, Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın devreye girmesiyle borç ödenmiş ve 2 nci aşama olan küme düşme cezasının önüne geçilmişti. Kayyum heyeti yönetimindeki Kocaelispor o sezon 6 puanı silinmesine rağmen kümede kalmayı başarmıştı.

GEÇEN SEZONDA 3 PUANI SİLİNDİ

Kocaelispor, Serhan Gürkan döneminden sonra 2 nci puan silme cezasını geçen sezon yaşadı. Bu kez Sloven oyuncu Luko Zinko'nun kulübü Domzale'ye olan bonservis borcu nedeniyle ceza gelmişti. Lige (-3) puanla başlayan Kocaelispor, genç kadrosuyla müthiş bir performans sergiledi ve kümede kalmayı başardı. Son yıllarda üst üste puan silme cezaları nedeniyle çok sıkıntılar çeken Kocaelispor'u yeni sezon öncesi yine aynı tehlike bekliyor. Geçen sezon Kocaelispor'un başına bela olan Luko Zinko bu kez kendi alacağı için FIFA'ya başvurdu. Zinko'nun 60 bin Avro alacağı için başlattığı davada ödeme kararı kesinleşti.

7 MAÇA 60 BİN AVRO ALACAK

Kocaelispor yeni sezona da puan silme cezasıyla başlamak istemiyorsa bir ay içinde Zinko'ya borcunu kapatmak zorunda. Kocaelispor Başkanı Nebil Uzun, Sloven oyuncu ile görüşeceklerini ve alacağını taksitlendirmesini isteyeceklerini bildirdi. Luko Zinko, 2008-2009 sezonunda Süper Lig'de Kocaelispor'un 7 maçında görev yapmıştı. Bitime yakın kritik Denizli maçında kaçırdığı penaltıyla hafızalarda yer edinmişti. Kocaelispor 2-1 kaybettiği bu maçın ardından kümede kalma hayallerini büyük ölçüde yitirmişti. Kocaelispor'da Zinco'nun ardından yeni dosyaların gündeme gelmesinden endişe ediliyor.
Kaynak (Özgür Kocaeli)

0 yorum:

Yorum Gönder