4 Ağustos 2013 Pazar

Abdi Aktaş, İstanbul Güngörenspor'da


















2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden İstanbul Güngörenspor, Tavşanlı Linyitspor forması ile adeta bütünleşen Abdi Aktaş'ı renklerine bağladı.

Beş sezondur Tavşanlı Linyitspor formasını giyen tecrübeli oyuncu Abdi Aktaş, 38 yaşında bir transfere daha imza attı. Tavşanlı Linyitspor'un alt lig kategorilerinden 1. Lige yükselişinde büyük pay sahibi olan efsane kaptan, yaşının da etkisi ile 2. Lige gitme kararı aldı. Neşter taraftar grubunun sevgilisi haline gelen Abdi Aktaş'ın Tavşanlı Linyitspor'un tarihinin en önemli futbolcuları arasında yer alması bekleniyor.

Abdi Aktaş Kimdir?
Futbola Karşıyaka altyapısında başlayan Abdi, 1995 yılında profesyonelliğe geçiş mukavelesi imzalayarak as takıma alındı. As takım için birkaç antrenmana çıktıktan sonra hazır bulunmadı ve oyun tecrübesi edinebilmesi için 3. Lig ekiplerinden Çanspor'a kiralandı. 195-96 sezonunu'da kiralık olarak Bandırmaspor'da geçirdi. 1996-97 sezonunda 1. Lig ekiplerinden Malatyaspor'a transfer oldu. Burada iki resmî karşılaşmada görev aldıktan sonra sezonun kalan bölümünü kiralık olarak Kütahyaspor'a geçirdi.
Daha sonraki sezonlar birçok takım'da görev aldı. 2000-01 sezonunda Kütahyaspor'a transfer oldu ve burada beş sezon boyunca düzenli olarak ilk onbirde forma giydi ve gösterdiği performansla bir takımının birçok başarısında önemli rol oynadı.
Beş sezon ardından takımdan ayrılıp sırasıyla AkhisarsporTavşanlı Linyitspor ve Kemalpaşa Belediyesi Ulucak Spor için oynadı.
2009-10 sezonunun başında tekrar eski takımı olan 2. Lig ekiplerinden Tavşanlı Linyitspor'a transfer oldu. Tavşanlı Linyitspor'un 2009-10 sezonunda 2. Lig'i lider tamamlayıp 1. Lig'e yükselmesinde büyük katkıda bulundu. 2010-2011 sezonunda Kütahya temsilcisinin 1. Lig Play-offlarına kalmasında büyük pay sahibi olan tecrübeli oyuncu üçte gol kaydetti. 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında toplamda elli sekiz maça çıkan Abdi Aktaş, on iki gol kaydetti.

0 yorum:

Yorum Gönder